VERANTWOORD INCENTIVE REIZEN

'Sharing the beauty of the world'

Sharing the beauty of the world is onze filosofie. Wij geloven dat reizen zowel voordelen kan hebben voor zowel de reiziger als de lokale omgeving, we werken samen met lokale ondernemers zoals accommodaties, restaurants, agenten en transport om zo een positieve stimulans te geven aan de lokale economie, cultuur en welzijn. We selecteren onze partners zorgvuldig en zijn gericht op duurzaamheid.

Onze intentie is de ‘beauty of the world’ intact te laten. We willen dat mens en dier ervan kunnen blijven genieten en doen ons best onze reizen zo aan te bieden dat behoud van de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk gegarandeerd is.

Samenwerking

UYUNI Travels werkt samen met Trees for all. Trees for All plant bomen in Nederland en in andere landen over de hele wereld om de CO2-uitstoot te compenseren. Hun missie is om wereldwijd nieuwe bomen te planten en bestaande bossen te herstellen door middel van duurzame bosprojecten. Deze projecten helpen de aarde te herstellen.
Ga naar Trees for All

Lokale partners

Onze lokale partners hebben we zorgvuldig uitgekozen op verantwoord ondernemen; zij die zorg dragen voor hun de lokale bevolking, hun werknemers, inheemse gemeenschappen en de omgeving en zo een positieve stimulans geven aan de economie en leefomgeving.
We organiseren onder andere accommodaties en activiteiten bij en in samenwerking met de communities voor geïnteresseerde bedrijven.

Educatie project

Het educatie project Inti Sisa is ruim 15 jaar geleden gestart in Ecuador. Het project organiseert praktische workshops voor communities die afgestemd zijn op hun behoeftes en beter aansluiten dan het huidige theoretische onderwijs. Voor velen is het de manier om uit de armoede te stappen. Inti Sisa ontwikkelt de inheemste bevolking op verschillende vlakken waaronder computervaardigheden, Engelse les en naai-les. In 2013 is een sfeervolle posada opgericht waarvan de opbrengsten naar de educatieve projecten gaan. Tevens worden er vanuit de Posada interessante activiteiten georganiseerd met de de inheemse bevolking, zoals kookworkshops, het bezoeken van de dorpen in de bergen en de schooltjes. De UYUNI Travels steunt Inti Sisa en brengt geïnteresseerde gasten graag onder in de posada.

Ecotoerisme

We werken samen met ecolodges in alle delen van de wereld. Deze lodges respecteren de natuurlijke omgeving en zijn gebouwd door de inheemse bevolking, hetgeen een positieve stimulans geeft aan de werkgelegenheid. Ecolodges zijn er in alle prijscategorieën en voorzien van alle comfort, een onvergetelijke ervaring!

Shoe Shiners in La Paz

La Paz, Bolivia. In deze stad zijn meer dan 3.000 schoenpoetsers of ‘lustra’s’ zoals ze graag worden genoemd. Ze werken op straat en verdienen voor het poetsen van schoenen minder dan 30 cent. Velen van hen verbergen hun identiteit om discriminatie te voorkomen. Om beter in hun levensonderhoud te voorzien werken ze nu ook als gids om hun lokale kennis met de reizigers te delen. Wat ze kunnen bieden is een unieke ‘Lustras city tour’ naar de authentieke wijken en markten van La Paz. Het geeft een andere indruk van deze geweldige stad. Het bezoeken van plaatsen die reguliere tours niet biedt. La Paz gezien door ogen van de lustras. We kunnen het toevoegen aan je reis!