KROATIE INCENTIVE ERVARING

door UYUNI Travels op 1

ENG versie

Hoe bijzonder is het als werknemer van je werkgever een mini vakantie cadeau krijgt, als beloning voor het behalen van targets bijvoorbeeld? In dit blog kun je meelezen met een deelnemer van een incentive reis naar Kroatië.
Al wekenlang gaat het op kantoor nergens anders meer over. Al geruime tijd weten we dat we met het hele team op reis gaan omdat de gestelde targets voor het afgelopen jaar meer dan gehaald zijn. Een paar weken geleden hebben we te horen gekregen dat we naar Kroatië gaan; het is leuke is dat er van ons team van zo’n 40 personen nog bijna niemand naar deze bestemming is geweest. 

Hvar, speedboat & cocktails

Op de dag van vertrek verzamelen we vroeg (heel vroeg!) op Schiphol voor onze driedaagse teamtrip. Iedereen is relaxed en benieuwd naar wat de komende dagen gaan brengen.  Na een vlucht van 2u komen we aan in Split waar onze gidsen ons welkom heten en we vertrekken naar de haven. Tot zover verloopt alles prima en de stemming is opperbest! De bedoeling is dat we per speedboot naar Hvar gaan, een prachtig eiland voor de kust van Kroatie. Je kunt daar niet alleen prima feesten, maar ook heerlijk eten, genieten aan het strand of je terugwanen in vroeger tijden door een wandeltocht door 1 van de pittoreske dorpjes die Hvar rijk is. We hebben er zin in! 

De gezichten van onze tour guides beginnen echter wat te betrekken… Wat blijkt; er zit onweer aan te komen waardoor het te gevaarlijk is om het water op te gaan. Naarstig wordt er naar een plan B gezocht. Gelukkig is hoeft er niet ver gezocht te worden; met z’n allen belanden we in een gezellige kroeg aan de haven voor het eerste biertje van onze teamtrip. Met wat vertraging – maar in een opperbest humeur – komen we aan op Hvar en kunnen we inchecken in ons prachtig luxueuze hotel. 

We krijgen een heerlijke welkomstcocktail en hebben even wat tijd om ons op te frissen voor het diner in de haven van Hvar. Voor de echt nachtdieren is er daarna nog gelegenheid om zich onder te dompelen in het nachtleven van Hvar en daarna nog even wat uren slaap meepakken voor het programma van dag 2.

Split, stad in Kroatië
datingjungle-yDqYJCGYN1o-unsplash
BeetlesCroatie-1024x572
Dalmatiaanse eten
Restaurant aan zee in Kroatië

Beetle ride, lokale delicatessen & gala diner

Na een uitgebreid ontbijt met uitzicht op de haven van Hvar zijn we klaar voor wat de dag ons gaat brengen. We lopen het hotel uit en… daar staan ze! Keurig achter elkaar opgesteld in felgeel, mintgroen, barbieroze, hemelsblauw en koninklijk oranje: ongeveer 8 vintage Volkswagen Kevers. De smartphones worden massaal tevoorschijn gehaald om deze fotogenieke cabrio’s vast te leggen voor het thuisfront. Vervolgens worden we in groepjes ingedeeld en krijgt elk groepje een eigen Beetle toegewezen. Nadat democratisch wordt vastgesteld wie de beste chauffeur is, vertrekken we op ontdekkingstocht op Hvar. In het begin is het wel even wennen om de beestjes onder controle te krijgen maar al snel geniet iedereen van de prachtige uitzichten, de frisse lucht en de gesprekken met collega’s.

 Rond het middaguur stoppen we bij wijngaard en ranch Hora. Hier kunnen we de benen strekken en nuttigen we een traditionele Dalmatische lunch, gemaakt met huisgemaakte lokale producten. Ook krijgen we hier uitleg over het proces van wijnmaken en kan iedereen dit uiteraard ook even proeven. Helaas voor de chauffeurs! Enigszins rozig door de wijn en de zon rijden we terug naar het hotel waar tijd is voor een verfrissende duik in het hotelzwembad.

Daarna is het tijd om nog even te relaxen en op te doffen voor een heerlijk diner. Dit keer in een historische setting in een restaurant dat is gevestigd in een soort oude ruïne. De vele kaarsen, het witte tafellinnen en het fantastische eten zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Daarna is er nog tijd voor een afsluitend dansje en drankje  in de haven van Hvar.

Zeilen & historische wandeling Split

En dan… is de laatste dag van onze trip aangebroken. We checken uit bij ons prachtige hotel en vertrekken helemaal in James-Bond stijl met een catamaran terug naar Split. De boottocht is heerlijk; het weer is perfect, de boten ontzettend comfortabel en de stemming uitgelaten. Wat zal deze laatste dag van de teamtrip ons gaan brengen? 

Nadat we zijn aangemeerd begeleiden onze gidsen ons tijdens een rondleiding door Split. Wat een bijzondere stad is dit! Het is niet gek dat er scenes van Games of Thrones zijn opgenomen. De kronkelige straatjes, middeleeuwse, sprookjesachtige sfeer, paleis met zuilengalerij en kathedraal zijn meer dan een bezoekje waard. We vallen van de ene verrassing in de andere, zeker als we halverwege de tocht worden verrast door het meerstemmige, acapella gezang van een ‘klapa’ groep. 

Daarna worden we losgelaten en is er tijd om nog even te shoppen. Souvenirs voor de familie, leuke jurkjes, lavendel, olijfolie… genoeg mogelijkheden om een bijzonder aandenken aan een onvergetelijke team trip te scoren.

Zeilboot tijdens zonsondergang
Dubrovnik

Wil je ook naar Kroatie met je team?

Klik onder voor een voorbeeldreis naar deze bijzondere bestemming

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor je volgende incentive trip; voel je vrij om hier contact met ons op te nemen. Met meer dan 20 jaar gezamenlijke corporate werkervaring zijn we volwaardige sparringpartners en weten we goed wat bedrijven nodig hebben voor een geslaagde trip. Daarbuiten werken we samen met lokale partners met decennia lange ervaring – wat een solide basis biedt voor het faciliteren van Incentive reizen.