De mooiste plekken op de Gardenroute – Zuid Afrika

17 mei 2020

Eerst zal ik mezelf even voorstellen: ik ben Amber Krijbolder en op dit moment doe ik mijn afstudeerstage bij UYUNI Travels. Voor mijn studie Toeristische Management ben ik vorig jaar 6 maanden in Kaapstad geweeest. Tijdens deze periode heb ik zoveel mogelijk mooie plekjes in en rondom Kaapstad proberen te vinden. In deze blog zal ik jullie meenemen naar de bijzondere plekken die ik heb bezocht tijdens de Gardenroute.

De Gardenroute is een van de bekendste en mooiste routes van Zuid-Afrika. Deze route neemt je vanaf Kaapstad mee naar Addo via de bijzondere Afrikaanse kustlijn. De Gardenroute staat vooral bekend om de diversiteit die het met zich mee brengt, van vissersdorpjes tot safariparken en van wijnstreken tot ongerepte natuur.

Zuid-Afrika is een ideale bestemming voor incentive reizen. Vooral Kaapstad, de wijnstreken en walvis spotten in Hermanus zijn unieke bestemmingen met je team. Deze drie plekken zijn natuurlijk ook mogelijk in combinatie met een wildlife safari.

Kaapstad 

Kaapstad is zeker een van de meest bijzonderste steden ter wereld. Niet alleen door de diversiteiten van verschillende culturen, maar ook door de geweldige ligging, denk hierbij aan de hagelwitte stranden omringd door de Tafelberg. De Tafelberg is voor de sportievelingen onder ons te beklimmen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om met de kabelbaan naar boven te gaan.

Of je nou voor het strand, de indrukwekkende geschiedenis, de goede restaurant en leuke bars, de bijzondere natuur of iets anders naar Kaapstad gaat, er is voor ieder wat wils. Als activiteiten in Kaapstad zijn een bezoek aan robben eiland, het beklimmen van lions head en het bekijken van de botanische tuinen zeker aanraders. 

Hermanus

Via een bijzondere kustroute is het vanaf Kaapstad ongeveer 2 uur rijden naar Hermanus. Hermanus is een klein dorpje en staat bekend als de beste walvisobservatie plaats ter wereld. Het walvisseizoen is ongeveer vanaf Juni tot December en de kans dat je géén walvis spot is nihil. Hermanus beschikt over verschillende uitkijkpunten om de walvissen te spotten.

Voor grote groepen is het mogelijk om een boottour te doen of te kajakken tussen de walvissen. Dit zijn zeker aanraders voor een once-in-a-lifetime ervaring!

 

Franschhoek

Zuid-Afrika staat natuurlijk ook bekend om de geweldige wijnstreken. Franschhoek is een schitterende koloniaal plaatsje met tientallen wijngaarden waar je kan genieten van heerlijke wijnproeverijen in combinatie met o.a. verschillende chocolade, kazen of uitgebreide dinners.

Een unieke manier om de wijnroute te ontdekken is door middel van de hop-on, hop-off wijn tram. Deze tram brengt je naar 7 verschillende wijngaarden voor heerlijke wijnproeverijen.

Mosselbaai

Mosselbaai is een heerlijk plekje om lekker tot rust te komen en te genieten van het strand. Echter heeft deze kustplaats ook vele activiteiten te bieden waarvan cage diving met witte haaien verreweg de spectaculairste is. Wil je graag een unieke accommodatie? Dan is de Santos Express train lodge zeker de moeite waard. Dit is een oude trein aan het strand, waarvan de coupes zijn omgebouwd tot hotelkamers. Niet zo groot maar zeker wel uniek en knus.

Knysna en Plettenbergbaai

Halverwege de gardenroute kom je aan bij Knysna. Dit plaatsje staat vooral bekend om Knysna Heads, een plek waar een lagune en de oceaan samen komen. Met een beetje geluk kan je hier zelfs walvissen spotten! Knysna Heads beschikt over verschillende uitzichtpunten die makkelijk met de auto bereikbaar zijn.

Vlakbij Knysna ligt Plettenbergbaai, een bijzondere kustplaats die bekend staat om haar mooie stranden en de vele activiteiten die ondernomen kunnen worden. Denk hierbij aan het snorkelen met zeehonden of een mooie hike in natuurreservaat Robberg Peninsula.

Tsitsikamma

Tsitsikamma national park staat bekend om haar bijzondere hangbruggen en geweldige wandelroutes. Het national park strekt zich ongeveer 80km over de kustlijn van Zuid-Afrika uit.

Het park staat ook bekend om de hoeveelheid activiteiten die er te doen zijn. Denk hierbij aan kayakken, hiken en zip lining. Maar het meest bijzondere is toch wel bungeejumpen van de Bloukransburg. Tot voor kort was deze sprong van maar liefst 216 meter de hoogste ter wereld. 

Addo elephant park

Addo Elephant park staat op nummer 3 van de grootste nationale parken van Zuid-Afrika. De naam zegt het misschien al, Addo staat bekend op haar grote hoeveelheid olifanten. Naar schattingen leveren er in Addo 600 olifanten, maar buiten dat zijn er nog veel andere dieren te spotten. Als je gelukkig hebt is zelfs de big 5 te zien!

Het park beschikt over meerdere accommodaties om te overnachten en op het hoofdkamp is ook een restaurant aanwezig.

10773090000_IMG_1396-683x1024

Wil jij samen met je team de bijzondere plekken van Zuid-Afrika ontdekken? Klik hier voor een voorbeeldreis naar Zuid-Afrika of neem hier contact met ons op voor een offerte op maat.