Reis mee door Finland en Lapland

18 februari 2021

Hallo, welkom op deze blog! Allereerst wil ik mezelf voorstellen. Mijn naam is Anastasia Pop en ik doe mijn afstudeeropdracht voor UYUNI Travels! Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn opleiding, Toerisme Management in Rotterdam.

Van jongs af aan hield ik van reizen en wilde ik de wereld ontdekken! Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende reizen gemaakt, waaronder een reis naar Helsinki en Lapland. Dit was een reis die ik voor altijd zal koesteren. Dus laat ik je meenemen op deze reis naar Finland en Lapland met husky’s, noorderlicht, rendieren en sneeuwscooters! Een reis die UYUNI Travels ook voor jou of je team kan organiseren. 

Helsinki en Rovaniemi

We vlogen naar Helsinki, de duurzame hoofdstad van Finland. Helsinki is een bruisende stad vlakbij de zee, omgeven door prachtige eilanden en geweldige groene gebieden. Helsinki is populair vanwege zijn eigen dynamische eten, geweldige architectuur, design en sauna. Maar wat Helsinki en zijn Scandinavische cultuur echt maakt, is de lokale bevolking!

De dag erna kwamen we aan in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. De bomen in dit gebied waren prachtig bedekt met sneeuw, net als in een sprookje. Lapland is het meest noordelijke deel van Finland en staat bekend om de prachtige landschappen, rendieren, husky’s en natuurlijk het noorderlicht! Wist je dat Lapland in de zomer 24 uur per dag licht heeft en in de donkere winterdagen wordt verlicht door het noorderlicht? In Rovaniemi kregen we grote, warme overalls voordat we de stad bezochten, het was hier namelijk -12!

In Rovaniemi bezochten we het Arktikum museum, waar we meer leerden over de geschiedenis van Lapland en het Arctische gebied. Daarna reden we naar onze accommodatie: houten huisjes hoog op een berg, bedekt met meters sneeuw, als uit een filmscène!

finland21-768x1024
huisje-768x1024

Husky's, rendieren en noorderlicht!

De volgende dag hebben we een husky boerderij bezocht! Wist je dat husky’s ondanks het feit dat ze er als wolven uitzien, ongelooflijk lieve persoonlijkheden hebben? Het was ook geweldig om de puppy’s rond te zien rennen. Na een tijdje was het tijd voor een hondensleetocht! De slee werd getrokken door tien enthousiaste en blije honden en je kon merken dat ze het naar hun zin hadden! Een ervaring om nooit te vergeten.

Daarna gingen we naar het volgende avontuur; een sleetocht getrokken door een rendier! Wist je dat Lapland evenveel rendieren als inwoners heeft? De rit met de rendieren was langzamer dan die met de honden, maar net zo spannend. Hierna was het tijd om terug te keren naar onze cottages waar heerlijke warme drankjes klaar stonden.

Midden in de nacht stond het noorderlicht op het programma! Tijdens het wachten op het noorderlicht waren we marshmallows aan het roosteren met onze professionele gidsen. Toen zagen we opeens het licht langs de prachtige heldere sterrenhemel bewegen. Het is zo mooi, echt iets dat je in je leven gezien moet hebben!

Kerstman & sneeuwscooter tocht

Wie wil de echte kerstman nou niet ontmoeten? De volgende ochtend gingen we naar het dorp van de Kerstman. Hier ontmoetten we de Kerstman, die ook aardig wat Nederlands sprak en stonden we op de grens van de poolcirkel.

Daarna was het tijd voor een echte adrenaline kick! Een tocht maken met de sneeuwscooter! Het was een beetje koud maar zo geweldig om in deze prachtige omgeving te kunnen rijden en gelukkig hadden we nog onze dikke overalls aan! Helaas moesten we ze inleveren, we hadden ze graag mee naar huis genomen ;). 

We gingen naar huis met een herinnering voor het leven! Ben jij geïnteresseerd in het bezoeken van deze magische plek? UYUNI Travels regelt graag de perfecte reis voor jou!

finland11-683x1024