INCENTIVE REIS NAAR LAPLAND!

Lapland incentive reizen

Highlights Lapland Incentive reis:    Ongerepte natuur    Husky safari    Sneeuwscootertocht    Noorderlicht    Iglo night

Lapland strekt zich uit over Noord-Noorwegen, Zweden en Finland tot Rusland. Lapland is een buitengewone incentive reisbestemming. Grote contrasten zijn toepasselijk bij het beschrijven van Lapland; van 24 uur zonlicht in de zomer tot donkere winterdagen. Het biedt ook unieke natuurlijke fenomenen: poolnachten, herfstkleuren, noorderlicht en Arctische steden genesteld tussen ijstijden. Lapland wordt ook beschreven als de laatste grote wildernis van Europa. Ontdek deze wildernis per husky, sneeuwscooter of rendierslee! Dit en nog veel meer maakt Lapland een onvergetelijke incentive reis bestemming voor jou en je team!

Het land van vuur en ijs

Omdat bijna 80% van het land onbewoond is, bestaat een groot deel van het land uit plateaus, bergtoppen en vruchtbare laaglanden. IJsland, dat algemeen bekend staat als “Het land van vuur en ijs”, is de thuisbasis van enkele van de grootste gletsjers in Europa, waaronder Europa’s grootste, Vatnajökull, en enkele van de meest actieve vulkanen ter wereld (125). 

Het Noorderlicht

Bewonder de diverse kleuren die de hemel op doen helderen tijdens een expeditie waarbij je met een gids op zoek gaat naar het Noorderlicht. Dit prachtige fenomeen wordt ook wel Aurora genoemd. In de avond voor de expeditie wordt er een fotografie les gegevens om zo de mooiste kleuren vast te kunnen leggen. Hoewel de kleuren vaak felgroen zijn kunnen ze soms ook paars of roze worden.

Interesse in een incentive reis?

We helpen je graag bij het organiseren!

Lapland strekt zich uit over Noord-Noorwegen, Zweden en Finland tot Rusland. Lapland is een buitengewone incentive reisbestemming. Grote contrasten zijn toepasselijk bij het beschrijven van Lapland; van 24 uur zonlicht in de zomer tot donkere winterdagen. Het biedt ook unieke natuurlijke fenomenen: poolnachten, herfstkleuren, noorderlicht en Arctische steden genesteld tussen ijstijden. Lapland wordt ook beschreven als de laatste grote wildernis van Europa. Ontdek deze wildernis per husky, sneeuwscooter of rendierslee! Dit en nog veel meer maakt Lapland een onvergetelijke incentive bestemming voor jou en je team!

Het Noorderlicht

Bewonder de diverse kleuren die de hemel op doen helderen tijdens een expeditie waarbij je met een gids op zoek gaat naar het Noorderlicht. Dit prachtige fenomeen wordt ook wel Aurora genoemd. In de avond voor de expeditie wordt er een fotografie les gegevens om zo de mooiste kleuren vast te kunnen leggen. Hoewel de kleuren vaak felgroen zijn kunnen ze soms ook paars of roze worden.

Husky's en rendier safari

Stap in en beleef een trektocht om nooit te vergeten. In de ochtend gaat de reis naar Finland waar een geweldige husky-safari op jou en je team staat te wachten. Onderweg geniet je van de prachtige natuur en na afloop proef je de delicatesse van Finland. In de avond gaat de reis door naar een afgelegen rendierenboerderij waar de rendieren vrij rondlopen. Hier is het mogelijk om een rendieren slee tocht te maken. Wist je trouwens dat Lapland net zo veel rendieren als inwoners heeft?

Op avontuur met een sneeuwscooter

Tijd voor een adrenaline kick! Tijdens deze sneeuwscooter tocht rijd je samen met je team door de schitterende omgeving van Lapland. Voor deze expeditie krijg je dikke, warme overalls dus over de kou hoeven jullie je geen zorgen te maken. Na afloop is het mogelijk om in een iglo met glazen dak te slapen. Met een beetje geluk kun je in de avond het noorderlicht vanaf je bed bewonderen.

Winter wonder land en Sami cultuur

Nergens in Europa is de lucht zo zuiver als in Lapland. Er zijn hoge bergen in het noorden en westen en naar het zuiden en oosten vloeit het landschap over in laagland naarmate de Baltische baai wordt bereikt. Van de voet van de bergen tot het laagland is het land bedekt met bossen en dennen. Tijdens een wandeling hoor je de sneeuw onder je voeten kraken en sta je een moment stil bij de rust die deze omgeving heeft te bieden.  Door de hoge bergen is het zelfs mogelijk om hier op wintersport te gaan. De metershoge bomen die bedekt zijn met sneeuw laten het uitzicht lijken alsof het uit een sprookje komt. Wil je een kijkje nemen in de Sami-manier van leven? We kunnen dit voor je organiseren tijdens een diner in een Sami-hut.

Mogelijke activiteiten

Bezoek Noord-Noorwegen, een perfecte locatie om het noorderlicht te zien. Leer de vaardigheden voor het fotograferen van het noorderlicht voor het avondeten tijdens je Lapland incentive reis. Of beleef een husky-safari in de wildernis. Ontspan in een Finse sauna. Wil je een lokale rendierherder ontmoeten op zijn werk in het wild? Wij kunnen dit alles aanbieden – je reist over de toendra per sneeuwscooter of getrokken door een slee.

Praktische informatie:

• Beste reistijd: elke maand in Lapland brengt iets anders qua weer en qua kleur

• Nationale taal: Fins, Sami, Zweeds

• Tijdzone: +1 UTC

• Valuta: euro

Lapland

Ter inspiratie een voorbeeldreis, geheel aan te passen naar je wensen

Voorbeeld programma

Dag 1: Aankomst in Lapland en airport transfer per sneeuwscooter of rendierslee naar aurora cabins – Noorderlicht expeditie
 

Dag 2: Arctic activiteiten: Husky safari & snowmobiling etc. – Igloo night

Dag 3: Rendier farm & bezoek aan Ice hotel 

Laponie
northernlightlapland-1024x766

Dag 1 - Lapland

Welkom in Lapland! Het avontuur gaat beginnen.

Keuze uit een van de volgende airport transfers:

1. Rendier airport shuttle
Bedekt in warme dekens, wordt je op sprookjesachtige manier naar je lodge gebracht. 

2. Sneeuwscooter transfer
De snowmobiles staan net buiten de airport op ons te wachten, ready to take off and become one with the winter forest? Let’s go!

Gourmet diner in wilderness camp & hunt voor het Noorderlicht.
Overnachting optie: Aurora cabins

Sneeuwscootertocht in Lapland - Incentive reis
huskies-1024x589

Dag 2 - Husky safari & snowmobiling

‘s Ochtends maken we een geweldige husky-safari in de wildernis en hebben een heerlijke lunch. Een ervaring om nooit te vergeten!

In de middag gaan we de ijsvlaktes per sneeuwscooter verkennen.
Wil je andere arctic activiteiten uitproberen zoals snowshoewalking of Ice fishing? Alles is mogelijk!

Diner in een Sámi-hut, geserveerd rond een vuur met gastheren gekleed in Sámi National Dress. Of wat dacht je van een traditioneel Lumberjack diner! 

Overnachting optie: igloos

Lumberjack
lapland (2)

Dag 3 - Rendierfarm en Ice hotel

In de ochtend heb je de unieke kans om een lokale rendierherder aan het werk te zien op een rendierboerderij, terwijl je per rendierslee over de toendra reist. Leer de skills van een traditionele Lapse lasso “suopunki”, het belangrijkste hulpmiddel om de rendieren in het wild te vangen. 

Bezoek het Arctic Ice hotel
Een once-in-a-lifetime ervaring om het Ice hotel & Ice restaurant te bezoeken. Er is de mogelijkheid in teams een eigen ijssculptuur te maken!

Einde van een onvergetelijke incentive reis naar Lapland!

IMG_8183-1024x768
IMG_8239-1024x783-1

Ice hotel

icehotel
IMG_8047-1024x768-1
IMG_8078-1024x768-1

Aurora cabins - Glass igloos

Hotel lapland2
Hotel lapland13
Hotel lapland1

Reisvoorstel aanvragen?

Vraag hier jouw Lapland reisvoorstel op maat aan!

Wij helpen je graag bij het organiseren van je incentive reis naar het bijzondere Lapland! Het reisvoorstel bevat een gedetailleerde omschrijving van de reis en het dagprogramma. Ook is de prijs per persoon gedefinieerd.