INCENTIVE REIS NAAR JORDANIË

Jordanië incentive reizen

Highlights Jordanië Incentive reis:    Petra bezoek   Wadi rum jeeptour    Drijven op de dode zee    Galadiner

Jordanië incentive reizen

Jordanië trekt al eeuwenlang bezoekers met zijn inspirerende woestijnlandschappen, magische zonsondergangen, vriendelijke en oude steden, en een van de 7 wereldwonderen. Daarnaast is het een geweldige ervaring om te dobberen op de dode zee, de hoge concentratie zout maakt het is onmogelijk om in deze wateren te zwemmen en te zinken… Deze veelzijdigheid maakt Jordanië een ideale bestemming voor een incentive reis!

Ontdek wereldwonder Petra

Eén van de hoogtepunten van Jordanië is wereldwonder Petra! Petra, de verloren stad, is een van de oudste steden ter wereld, gesticht 312 voor Christus. Deze bijzondere stad is gebouwd in rotsen en wordt omringd door de woestijn. Wandel langs de tempels, tombes en paleizen van de oude stad. Interessant om te weten is dat momenteel slechts 15% van Petra is ontdekt; 85% ligt nog onder de grond.

Drijven op de dode zee

Geniet daarnaast van de geweldige ervaring van het dobberen op de dode zee. De hoge zoutconcentratie maakt het onmogelijk om te zwemmen en te zinken (!). Je kunt ook het moddermasker van de Dode Zee uitproberen, het heeft een reinigende werking!

Wadi rum per jeep en overnachting

Ontdek de schitterende Wadi Rum woestijn per jeep. Verken de smalle kloven, torenhoge kliffen, hellingen, natuurlijke bogen, massale zandvlaktes en grotten die de Wadi Rum woestijn rijk is. Inscripties en archeologische overblijfselen getuigen van 12.000 jaar menselijke bewoning en interactie met de natuurlijke omgeving.
Einde dag rijden we met de 4WD’s naar ons tentenkamp om midden in de woestijn de nacht door te brengen. Geniet van de zonsondergang tijdens een diner onder de sterren. ‘s Ochtends wacht er een schitterende zonsopkomst op je. Een onvergetelijke ervaring tijdens je Jordanië incentive reis.

Ervaar de Bedoeïen manier van leven

Om de bedoeïen cultuur je wat meer eigen te maken staat er een leuke teambuilding activiteit op het programma! Een aantal workshops gegeven door locals waaruit gekozen kan worden; gebruik kohl als make-up; maak Arabische koffie; bak brood of weef tenten van geitenhaar. Alle opbrengsten gaan naar de lokale gemeenschap. 

Mogelijke activiteiten

De mogelijkheden voor een incentive reis door Jordanië zijn eindeloos; geniet van een uniek diner in Kan Zaman, een restaurant op de heuveltop van een oud Jordaans dorp omringd door stenenmuren van een oude nederzetting. Natuurlijk mag een bezoek aan Petra en Wadi Rum niet ontbreken, combineer dit met wat vrije tijd aan de Dode Zee en ervaar het drijven in de zoute wateren. 

Praktische informatie

• Beste reistijd: de beste tijd om Jordanië te bezoeken is in de lente van maart tot mei en in het najaar vanwege de aangename temperaturen.
• Taal: Arabisch
• Tijdzone: -1 UTC
• Valuta: Jordaanse dinar

jordanpetra-1024x768

Voorbeeld programma

Dag 1: Aankomst Amman
Dag 2: Bedoeïen ervaring experience + Dana NP
Dag 3: Petra + Wadi Rum + Dode zee
Dag 4: Dode zee + Vertrek

Dag 1 - Amman

Welkom in Jordanië!
We ontmoeten de gidsen op de airport en rijden naar het hotel in de hoofdstad Amman.
We dineren in Kan Zaman, een restaurant op de heuveltop van een oud Jordaans dorp en omringd door de stenen muren van een oude nederzetting. Het elegante restaurant biedt een brede selectie aan heerlijke oosterse gerechten, verse, met zout gebakken zeevruchten en een selectie van lokaal geïnspireerde gerechten en verleidelijke desserts.

Dag 2 - Bedoeïen ervaring & Petra

‘s Morgens vertrek naar het Dana-reservaat voor een kijkje in het leven van de bedoeïenen. We maken Kohl voor make-up; Arabische koffie; bakken brood en weven tenten van geitenhaar. Alle opbrengsten gaan naar de lokale gemeenschap.

In de middag rijden we naar Petra: de roze stad en tevens hoofdstad van de Nabateense Arabieren, een van de bekendste en rijkste archeologische plaatsen ter wereld. Petra, het wereldwonder is werelderfgoed, en wordt van over de hele wereld bezocht. Petra is half uitgehouwen en half gebouwd in een rots en is omringd door bergen vol met kloven en passages.

In de avond dineren we in geprivatiseerde bedoeïenententen, met een Jordaanse live band in “Little Petra”, een zeer unieke ervaring!

bedouinpetra-1024x680
petrajordanie-1024x682

Dag 3 - Petra & Wadi Rum

We bezoeken in de ochtend het bijzondere Petra en trekken daarna de woestijn in! 

In de middag ontdekken we de Wadi Rum-woestijn per jeep. Weer en wind sneden de imposante, torenhoge rotsen ook bekend als de ‘vallei van de maan’! Je ziet de Um Frouth Arch, de zeven pijlers van wijsheid, het Lawrence Arabia House, de zandduinen en Nabatean inscripties. Met 20.000 inscripties en 25.000 rotstekeningen is de woestijn van Wadi Rum een unieke plek op aarde. UNESCO heeft de woestijn niet voor niets op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Per jeep ga je off the-beaten-track en bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van de Wadi Rum woestijn. Ook bezoek je immense canyons, rotsbogen, zandduinen en Nabatean-plekken. Aan het einde van de middag transfer naar de dode zee, voor een schitterend gala dinner aan zee.

P1860099-copie-1-1024x576

Dag 4 - Dode zee & vertrek

De Dode Zee trekt bezoekers sinds de oudheid, zoal koningin Cleopatra en koning Herodes, daarnaast is het het laagste punt op aarde en heeft het aangenaam warm en mineraalrijk water.
Ervaar het drijven op zoutwater, probeer het moddermasker van de Dode zee en geniet van wat vrije tijd!

Aan het einde van de dag transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht. Einde van een fantastische incentive reis door Jordanië!

Reisvoorstel aanvragen?

Vraag hier jouw Jordanië reisvoorstel op maat aan!

Wij helpen je graag bij het organiseren van je incentive reis naar het bijzondere Jordanië! Het reisvoorstel bevat een gedetailleerde omschrijving van de reis en het dagprogramma. Ook is de prijs per persoon gedefinieerd.