INCENTIVE REIS NAAR CHILI

Chili incentive reizen

Highlights Chili Incentive reis:    Atacama woestijn    Vulkanen    Kleurrijke streetart    Wijnen    Patagonië

Chili incentive reizen

Gletsjers en woestijnen in 1 land bezoeken? Dit kan tijdens je Chili incentive reis, dat in meerdere klimaatzones ligt door zijn uitgestrektheid (4300km lang!). Onderweg kom je zowel woestijnen als fjorden tegen en kun je meerdere vulkanen beklimmen. Rust daarna uit van alle inspanning in een natuurlijke heetwaterbron of bezoek één van de nationale parken. Het zuiden van Chili bestaat uit Patagonië en het adembenemende Torres del Paine park, ideaal voor wandeltochten van een dag maar ook voor meerdaagse actieve trekkingtochten.  

Atacama woestijn

Het noorden van Chili wordt gekenmerkt door de Atacama woestijn, een veelzijdige plek voor je Chili incentive reis. Dit is een zeer bijzondere plek; er zijn geisers te vinden die warm water spuiten en felgekleurde lagoons aan de voet van vulkanen, waar roze flamingo’s het landschap sieren. Maar er zijn ook gedeeltes waar het nooit regent. Chili kent de grootste concentratie aan vulkanen er wereld. Vrijwel nergens op aarde is de sterrenhemel zo indrukwekkend en mooi; het is niet voor niets de uitvalsbasis van de Nasa.

Vrolijke steden en wijn

Behoefte aan cultuur? Bezoek één van de kleurrijke steden met street art en vrolijke straatmuzikanten zoals Santiago of Valporaiso of de wijngaarden in de Elqui valley tijdens een Chili incentive reis. Bezoek veelzijdige markten, onder de street art en geniet van een wijnproeverij. Dit alles is te combineren in jouw incentive reis naar Chili!

Mogelijke activiteiten

Beleef de buitenaardse Atacama; de vergezichten van de zoutvlakten, kleurrijke vulkaanlandschappen, flamingo lagoons en spuitende geisers zijn een ervaring om nooit te vergeten. Of geniet van de lekkerste wijnen en heldere nachtlucht in de Elqui vallei. Bewonder Chili’s kunstzinnige havenstad Valporaiso of wandel door het bergachtige meesterwerk Torres del Paine in Patagonië tijdens je Chili incentive reis.

Praktische informatie

  • Een reis naar Chili is uitstekend te combineren met Bolivia, Argentinië en Peru.
  • Reizen door Chili reizen kan het hele jaar. Het midden en noorden zijn het hele jaar door te bezoeken. Bepaalde gebieden in het zuiden zijn maar een deel van het jaar toegankelijk,
  • In Chili betaal je met de Peso en spreekt men Spaans

Ter inspiratie een voorbeeldreis, geheel aan te passen naar je wensen

IMG_6670-photo-1024x628

Voorbeeld programma

Dag 1: Aankomst in Santiago
Dag 2: Valporaiso – wijntour
Dag 3: San Pedro de Atacama – Moon valley & star gazing
Dag 4: San Pedro de Atacama – Lagoons & zoutvlaktes
Dag 5: Terug naar Santiago

Dag 1 - Aankomst in Santiago

 

Welkom in Santiago! Vanaf de luchthaven transfer naar het hotel.

City tour door Santiago de Chili dat sinds de koloniale tijd de hoofdstad van Chili is. De stad wordt omringd door het Andes gebergte en heeft een centrum dat bestaat uit negentiende-eeuwse neoklassieke architectuur met kronkelige zijstraten, bezaaid met art deco, neogotische en andere stijlen. Je kunt je hart ophalen aan de handgemaakte koperen sieraden bij de marktjes in de straten en bij de vele straatmuzikanten die de stad rijk is. Santiago bestaat uit verschillende heuvels, de Mapocho-rivier, vele parken en het Andesgebergte is vanaf de meeste plekken te zien. Wijngaarden omringen de stad en Santiago ligt op een paar uur rijden van zowel de bergen als de Stille Oceaan.

Dag 2 - Wijngaarden & Valporaiso

Chili staat wereldwijd bekend om zijn wijnen en de vruchtbare heuvels rond Santiago hebben vele bekroonde wijnen geproduceerd. Tijdens deze wijntour bezoek je de statige huizen, wijnkelders en tuinen van de eerste eigenaren van de grootste wijnexport van Zuid Amerika. Je hebt vast weleens een Concha y Toro wijntje of meer gedronken; dit is een van ’s werelds bekendste wijnen die in meer dan 130 landen te verkrijgen is. We bezoeken de wijngaarden met maar liefst 26 verschillende soorten druiven en genieten van de heerlijke smaken tijdens de wijnproeverij.

santiago

Dag 3 - Atacama woestijn - Moon valley & Stars

San Pedro de Atacama op de Altiplano is een klein oase dorpje. Op deze geografische zone liggen enkele van de hoogste vulkanen van de Andes en het landschap is episch mooi. Daarnaast is deze plek door de hoge ligging, gebrek aan ‘lichtvervuiling’ van grote steden en wolkenvrije en droge lucht een van ‘s werelds beste plekken om sterren te observeren. Niet gek dat dit dan ook een een vaste uitvalsbasis voor de NASA is. We ondernemen tijdens deze avond een adembenemende stargazing tour!
Tijdens een bezoek aan de droogste woestijn ter wereld moet je ook absoluut een bezoek brengen aan de spectaculaire  Death Valley en Moon Valley. Geniet van de buitengewone vormen van het landschap waardoor het lijkt alsof je op de maan loopt. Ook de uitzichten op de vulkanen en de Andes zijn spectaculair te noemen. Als de schemering valt, zul je overweldigd worden door de gouden en rode van de woestijnlucht.

Dag 4 - Vulkanen, flamingo lagoons & Salt flats

Vandaag ontdekken we de Atacama hoogvlaktes, met de de prachtige lagoons Chaxa, imposante Piedras Rojas, Miscanti en Miñiques Andes en de uitgestrekte Atacama zoutvlakte omringd door indrukwekkende vulkanen uit formaties van het Andesgebergte. De meren worden bewoond door een grote verscheidenheid aan wilde vogels, waaronder  felgekleurde flamingo’s. Een spectaculair mooie omgeving! Op de terugweg genieten we van de uitzichten op de bekende vulkanen Lascar en Licancabur en bezoeken we ook het traditionele koloniale dorpje Toconao.

Dag 5 - Santiago - terug naar huis

Vlucht terug naar Santiago.

Einde van een onvergetelijke reis door Chili!

IMG_0848-photo-full

Reisvoorstel aanvragen?

Vraag hier jouw Chili reisvoorstel op maat aan!

Wij helpen je graag bij het organiseren van je incentive reis naar het prachtige Chili! Het reisvoorstel bevat een gedetailleerde omschrijving van de reis en het dagprogramma. Ook is de prijs per persoon gedefinieerd.